En tydelig stemme i den politiske debatten

Kilde: regjeringen.no

Statsråd Sylvi Listhaug meddelte meg sent i går kveld at hun selv ønsket å trekke seg som justis-, beredskaps- og innvandringsminister på bakgrunn av den situasjonen som har oppstått i Stortinget.

Sylvi har gjort en god jobb i de tre ministerpostene hun har hatt. Hun satte i gang viktige reformer for regjeringen i landbrukspolitikken. Hun strammet inn innvandringspolitikken, slik at vi fikk kontroll over flyktningestrømmen. Det betyr at vi kan jobbe for en bærekraftig integreringspolitikk fremover.

Jeg har opplevd Sylvi som en hardtarbeidende statsråd som har vært opptatt av å gjennomføre politikk. Hun har hatt en klar og tydelig stemme. Ved å trekke seg som statsråd har hun satt regjeringssamarbeidet og politikken først. Den siste uken har vært belastende for Sylvi. Det har vært gitt karakteristikker av henne som jeg mener hun ikke fortjener og som ikke burde vært en del av norsk politikk. Sylvi er en tøff dame. Hun kommer helt sikkert til å være en tydelig stemme i den politiske debatten fra Stortinget og i ulike posisjoner fremover.