VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Shabana Rehman

f. 14.7.1976, d. 29.12.2022

Shabana Rehman var en stand up-komiker, samfunnsdebattant og forfatter fra Holmlia i Oslo. Hun markerte seg både på scenen, i aviser, i radio og på fjernsyn. Rehman brukte erfaringene sine som norskpakistaner til å snakke om temaer som innvandring, integrering, sex, feminisme og frigjøring. Hun ble også kjent for å bruke stunt til å formidle budskapet sitt, et kjent eksempel er «mullaløftet», da hun løftet Mulla Krekar under en TV-debatt. SNL


2005

Hjertets migrasjon
Bjørnsonsfestivalen
Molde, 24. august 2005


Kulturkonflikter stinker
Åpningen av filmfestivalen i Haugesund
Haugesund, 21. august 2005


2002

Norske ... verdensborgere
17. mai-tale til den norske kolonien i Alfas del Pi, Spania
Alfas del Pi, Spania, 17. mai 2002


Les om Shabana Rehman i Store norske leksikon