VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Ole Olsen Malm

f. 1854, d. 1917 | Samlingspartiet

Ole Olsen Malm var en norsk lege og veterinær. I 1890 overlege for det sivile veterinærvesen og samtidig bestyrer av Veterinærpatologisk laboratorium, som var opprettet på hans initiativ. Han ble dr.med. og direktør for det sivile veterinærvesen i 1894. Han var medlem av Oslo kommunestyre i en årrekke og stortingsrepresentant for Oslo 1906–07. Malm organiserte tiltak mot husdyrtuberkulosen, og var også den første i Skandinavia som rendyrket tuberkulosebakterien og fremstilte tuberkulin. Malm var også med i arbeidet mot menneskets tuberkulose; han forberedte opprettelsen av Den norske Nasjonalforening mot Tuberkulose. SNL


1907

Nationalt selvmord
Debatt om stemmerett for kvinner (1)
Stortinget, 14. juni 1907


Kvindens natur
Debatt om stemmerett for kvinner (6)
Stortinget, 14. juni 1907


Les om Ole Olsen Malm i Store norske leksikon