VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Yngvar Nielsen

f. 29.7.1843, d. 2.3.1916 | Høyre

Yngvar Nielsen var en norsk historiker og geograf, og en foregangsmann innenfor norsk fotturisme. Han var professor i geografi og etnografi ved universitetet i Kristiania i 25 år. Som bestyrer av Etnografisk museum fra 1877 til 1916 gjorde han en pionerinnsats med innsamling av norske bondegjenstander. Han var en av sin tids ledende norske historikere på den konservative siden, nær venn av kong Oscar 2. og en av Norges varmeste unionstilhengere. Han var formann i Den Norske Turistforening i en årrekke og utgav den populære Reisehaandbog over Norge. SNL


1886

Er der i Norge et Folk eller to Folk, en Kultur eller to Kulturer?
Studentersamfundet, Kristiania, 16. oktober 1886


Les om Yngvar Nielsen i Store norske leksikon