VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Bushra Ishaq

f. 1985

Bushra Ishaq, Bushra Ishaq er en norsk lege, forfatter og forsker. Hun har særlig engasjert seg for interreligiøs og interkulturell dialog. I 2010 fikk hun Fritt Ords Pris for at hun «har med sin klare forankring i muslimsk tro og miljø, og med sin argumentasjon og brobyggende form, bidratt til å videreutvikle forståelsen av hva det vil si å leve i dagens flerkulturelle samfunn»[1]. Norsk Kvinnesaksforening utpekte i 2011 Ishaq som pionérkvinne i norsk samfunnsliv, begrunnet med hennes offentlige rolle som en ung feminist.[2] VG kåret henne som en av ti forbilder for fremtidens Norge i 2013. Wikipedia


2010

Opp til overflaten, ned i dybden
Tale ved mottakelsen av Fritt Ords pris
10. mai 2010


Les om Bushra Ishaq i Wikipedia