VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Bertram Dybwad Brochmann

f. 1.1.1881, d. 15.1.1956 | Samfundspartiet

Bertram Dybwad Brochmann var en norsk forfatter og samfunnskritiker. Han var en av de mest særpregede tenkere og samfunnskritikere i Norge i første halvdel av 1900-tallet. Med stor veltalenhet og engasjerende ideer om en nyorientering skapte han en bevegelse på kristent, sosialpsykologisk, økologisk og samfunnsøkonomisk grunnlag. Han er av mange blitt ansett som en tidlig talsmann for enkelte grunnleggende synspunkter innen moderne samfunnsøkonomi. SNL


1936

Kvaksalveri
Trontale- og finansdebatt (replikk til Nygaardsvold)
Stortinget, 15. februar 1936


Fanden skifter klær
Trontale- og finansdebatt
Stortinget, 13. februar 1936


Les om Bertram Dybwad Brochmann i Store norske leksikon