VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Finn Carling

f. 1.10.1925, d. 12.3.2004

Finn Carling var en norsk forfatter som utga romaner, skuespill, lyrikk og sakprosa. Med sine mer enn 50 bøker på like mange år var Finn Carling et helt sentralt navn i norsk etterkrigslitteratur. Mange av bøkene hans handler om personer som er marginaliserte og diskriminerte. I den selvbiografiske Kilden og muren, som er en god inngang til forfatterskapet, fortalte han om sin oppvekst med en funksjonshemming. Forfatterskapet viser veier ut av mange former for isolasjon, det viser engasjement og en sterk tro på at medmenneskelighet og omtanke kreves mer og mer i en verden han oppfattet som kald og ikke så lite menneskefiendtlig. SNL


1969

Mot et bevegelig samfunn
Tale ved Sosialskolen i Trondheim
1969


1966

Mot det uensartede samfunn
Tale ved Den borgerlige konfirmasjon i Rådhuset
Oslo, 1966


1960

Fra en verden til en annen
Tale ved Den europeiske flyktningeorganisasjons kongress
1960


Les om Finn Carling i Store norske leksikon