VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Kjartan Fløgstad

f. 7.6.1944

Kjartan Fløgstad, er ein norsk forfattar. Han er ein av dei mest sentrale prosaforfattarane i nyare norsk litteratur, og er ein usedvanleg oppfinnsam og leiken stilist. Fløgstad er mest kjent for romanane sine om norsk industrikultur knytt til smelteverket i «Lovra», som er ein fiksjonalisert variant av Sauda, der han vaks opp. Forfattarskapen er uvanleg rik og variert, og omfattar lyrikk, noveller, ei lang rekkje romanar, krimromanar, essaysamlingar, skodespel og ulike former for sakprosa. SNL


2007

Om etterbruken av pyramidar
125 års jubileumsseminar i Oslo Bygningsarbeiderforening
Oslo, 8. september 2007


2003

Det språkstyrte samfunnet
Makt- og demokratiutredningens sluttkonferanse
Gamle Logen, Oslo, 26. august 2003


Les om Kjartan Fløgstad i Store norske leksikon