VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Bruk stemmeretten

av Jens Stoltenberg, ,
Sluttappell ved partilederdebatt
Avslutningsappell

Kjære velger,

    Vi nærmer oss avslutningen på en valgkamp, og denne valgkampen handler som alle andre valgkamper om at partiene slåss om din tillit og ber deg om å stemme på sitt eget parti.

    Men egentlig er det ikke slik at hovedkonkurrentene sitter her i dag, for den viktigste konkurrenten Arbeiderpartiet har, er ikke Fremskrittspartiet, er ikke Høyre, er ingen av de partiene som sitter her, men det er alle de som vurderer å ikke bruke stemmeretten.

    Jeg har møtt mange som har tenkt å la være å stemme fordi de ikke finner et parti de er hundre prosent enige med i alle sakene. Og da vil jeg si til deg at det partiet fins ikke. Det fins ikke et perfekt parti, det fins ikke et parti du er enig med i alle saker. Så det du må lete etter, er et parti der du er enig i hovedsakene, hovedverdiene, og den retning du ønsker samfunnet skal gå.

    Da bruker du stemmeretten på det partiet. Og da gir du også et bidrag til å utvikle og ta vare på det norske demokratiet.

    Det er viktig at du bruker demokratiet, for det er verdifullt og dyrebart for oss alle. Bruk stemmeretten på mandag.Kjelde:
Utskrift frå VIRKSOMME ORD
Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen