VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

Julehilsen til nordmenn i Sverige

av Haakon 7, ,

Til alle norske, som nå for første, annen eller sågar kanskje for tredje gang skal feire julen i Sverige, sender jeg mine beste ønsker og hilsener.

Vær forvisset om, at jeg fullt ut forstår eders utålmodighet og den trang til virksomhet, som ikke for utløsning. Hjemme måtte dere kanskje mangen gang knytte nevene i lommene, - nå går mange av dere sikkert omkring med en følelse av å ha stekkede vinger. Men la ikke motløshet eller bitterhet ta makten; vær fremforalt virksomme på en eller annen måte, gjør nytte for dere så langt det lar seg gjøre , - både for deres egen skyld og som takk for den gjestfrihet, som vises dere.

Tro ikke, at ikke alt mulig gjøres for at eders forhåpninger og ønsker skal gå i oppfyllelse og husk på, at det i denne forbindelse er forhold tilstede, som vi ikke er herre over og som kan se annerledes ut for dere derborte enn de gjør det for oss her.

Jeg takker dere for det mot og den beslutsomhet og vilje, som har brakt dere dit, dere står i dag, og jeg bringer dere mine beste ønsker om en god jul, sammen med håpet om, at dere må bli satt istand til å omsette ønsker og planer i handling.

Kjelde: www.kongehuset.no
Utskrift frå VIRKSOMME ORD
Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen