VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

En viktig nyttehage

av Erna Solberg, ,
Hilsen på Aksepts hagekonsert

Kjære alle sammen!

Som statsminister er det en ære å få lov til å være her. Jeg er glad i musikk og går gjerne på konserter. Det siste året har jeg både stått rett opp og ned på Lars Vaular-konsert og vrikket ørlite på hoftene til Rihanna. Men hagekonserter har det ikke blitt så mange av.

Selv om dette er min første hagekonsert, er det lenge siden jeg hørte ryktene OM hagekonserten. Jeg har hørt om muntre mennesker, magisk musikk og storartet stemning. Og det stemmer. Derfor har jeg gledet meg til å komme hit. Også fordi dette er en helt spesiell konsert.

Men Aksept er mer enn bare hagekonserten. I 25 år har dere arbeidet med og for mennesker berørt av hiv. Dere er en viktig samarbeidspartner for helsemyndighetene i arbeidet med å redusere nysmitte og sikre god oppfølging for mennesker som lever med hiv.

Hiv har blitt en kronisk sykdom, og mange trenger veiledning i hvordan de kan leve med sykdommen og til hvordan de skal mestre hverdagen. Det gir Aksept. Dere når fram til den enkelte gjennom likemannsarbeidet deres. Det er fortsatt mange som skjuler at de har hiv. Det er fortsatt dem som skammer seg. Dere har bidratt til å gjøre dagene litt lysere for mange.

This is the 13th time AKSEPT has organized a garden party to draw attention to the issue of HIV and the situation of HIV-positive people. HIV has become a chronic disease, and many people need guidance on how to live with HIV and cope with daily life. Many still hide the fact that they have HIV. Some still feel ashamed. You have helped to make life a little brighter for a lot of people.  

Jeg har lært at det finnes to typer hager: nyttehagen og prydhagen. I kveld er dere en vakker prydhage i midtsommerprakt, men mest av alt er dere en viktig nyttehage. Tusen takk for den viktige jobben dere gjør. Jeg ønsker dere lykke til videre og gleder meg til resten av konserten.

Kjelde: www.regjeringen.no
Utskrift frå VIRKSOMME ORD
Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen