VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD
VIRKSOMME ORD

«Djevelens Ummah»

av Faten Mahdi Al-Hussaini, ,
Demonstrasjon mot Den islamske staten og Profetens Ummah
Appell | Islam, Irak, Høyreekstremisme, Syria, IS

Først og fremst vil jeg starte med å si tusen takk til alle som møtte opp i dag. Det har alltid vært en drøm for meg å få muligheten til å stå her og se det vakre synet av så mange mennesker som står sammen -- uavhengig av tro, religion, bakgrunn og nasjonalitet -- mot ISIS, gruppen profetens Ummah og mennesker med samme, kvalme ideologi.

Vi hadde ikke fått til denne store suksessen, hvis det ikke hadde vært for alle som står her sammen -- hånd i hånd -- med oss, mot mord og ekstremisme.

Endelig har vi vanlige, norske muslimske ungdommer, fått muligheten til å vise oss fram. Vise hva vi ønsker, hva vi tror på, og hvem vi er.

Ubaydullah Hussain og hans gruppe har fått for mye oppmerksomhet i media. Gang på gang, på grunn av deres brutalitet. Men i dag er det noe å innføre i historien, i dag er det kanskje nye vedtekter å ta, i dag er det en nasjon som står sammen, i dag er et fremskritt for Norge -- og det på grunn av vanlige, norske muslimer. Muslimer som har blitt født, oppvokst og som ikke kjenner til et annet hjem enn Norge. Vi har bevist at vi kan stå sammen som én nasjon, selv om vi kan være uenige i andre saker. Selv om vi kan være uenige i politikken. Men én ting er sikkert, og det er at vi er enige i at vi ikke aksepterer eller godtar drap, tortur, voldtekt, brutalitet mot uskyldige mennesker -- som ISIS og Profetens Ummah står bak.

Det er viktig for det norske samfunnet å våkne opp og kunne se forskjellen mellom normale muslimer og folk som kaller seg for muslimer, uten noen muslimske handlinger. I Irak og Syria blir barn, kvinner og menn halshugd, jenter voldtatt og tvangsgiftet, og andre tortureres på de verste måter, og drives på flukt, på grunn av at dem nekter å godta å leve under den såkalte barbariske ISIS-staten. Folk blir drept fordi de har en annerledes tro og religion og ytrer seg mot ISIS.

Ubaydullah misbruker ytringsfriheten sin her i Norge, som han -- og hans ideologi -- har fratatt andre mennesker. Men her i Norge får han ytre seg, og si at hvis man betaler en liten sum skatt, skal man få lov til å leve fredelig og bli beskyttet av ISIS. Dette er ikke noe annet enn løgn! Ubaydullah, du forteller ikke Norge noe annet enn løgn!

For over en måned siden kom jeg tilbake fra Irak. Jeg har vært vitne til flere familier som har sett sine nærmeste bli drept, naboer bli torturert og jenter voldtatt i gaten, som har flyktet gjennom ørken og varme for å søke sikkerhet fra ISIS, og deres brutale ideologi. Når vi lar mennesker med samme ideologi som ISIS få være i Norge, skal vi ikke se bort fra at vi kan være de neste som må flykte fra våre trygge hjem i Norge. Eller at de ødelegger vårt vakre land, Norge. De trenger ikke ødelegge landet ved å drepe mennesker ute i gaten, men ved at de dreper hjerner. De hjernevasker mennesker. De hjernevasker ungdom og sender dem for å krige for en sak som ingen religion, tro eller fornuftige personer står for og vil støtte.

Jeg oppfordrer vår kjære statsminister, Erna Solberg, til igjen å vurdere vedtektene de som reiser ned til Irak og Syria, eller andre steder, for å drepe, torturere og voldta uskyldige mennesker, om de skal få lov til å begå mord i andre land, og komme tilbake til Norge med rent rulleblad. Revurdér, Erna Solberg, revurdér!

Jeg er norsk muslim og finner meg ikke i uttalelsene fra folk i gruppen Profetens Ummah, som støtter halshugging og drap på uskyldige. Jeg er lei av å måtte gå rundt og forklare meg for ikke-muslimer om at jeg, og mange andre muslimer, ikke skal bli representert av personer fra gruppen Profetens Ummah -- som jeg heller velger å kalle for «Djevelens Ummah».

Jeg ønsker heller ikke at mine søsken, som står der borte, skal måtte forsvare seg i deres eget land, og måtte forklare seg, om og om igjen, at vi og ekstremister ikke deler samme tro. Så i dag står jeg her og vil si til det norske samfunnet: Nei! Jeg er muslim og aksepterer ikke de barbariske handlingene til ISIS, og drap på uskyldige. Og nei! De er ikke en del av det jeg tror på. Og nei! De representerer hverken meg eller andre muslimer som står her i dag mot ISIS. Så kjære, vakre nordmenn og ikke-muslimer, ikke ha fordommer mot oss!

Og til Ubaydullah og Mohyeldeen og deres tilhengere vil jeg si: Husk at det ikke er nok å hete muslim, men det er deres handlinger som får dere til å være muslimer. Og islam lærer oss ikke noe annet enn kjærlighet, toleranse, respekt og fred. Og hvis halshugging av mennesker og ødeleggelser av kirker og moskeer, tortur av uskyldige og voldtekt av kvinner er islam for dere, har dere misforstått islam. Dere følger ikke islam. Dere følger djevelen.

Tusen takk for meg!

 

Kjelde: Nedskrevet etter innslag på nrk.no
Utskrift frå VIRKSOMME ORD
Institutt for informasjons- og medievitskap, Universitetet i Bergen